tiistai 21. elokuuta 2018

Vauva 5kk

Oona täytti korjatussa iässä 5kk pari päivää sitten. Ero 4kk vanhaan vauvaan on ollut huikea. 4 ja 5 kk välillä on tapahtunut ihmeellinen muutos pikkuisesta vauvasta kommunikoivampaan tyyppiin, joka tuntuu oppivan hurjalla vauhdilla ja ymmärtävän jo paljon.


Nyt Oona osaa jo paljon asioita
-Saa otteen varpaistaan
-Kääntyy vatsalleen ja selälleen
-Siirtelee lelua kädestä toiseen
-Vierastaa
-Potkii tavaroita
-Istuu tukien käsiinsä ja saa vängättyä itsensä istumaan jos nojaa taaksepäin. Selältään istumaan nouseminen ei vielä kuitenkaan onnistu.

Vaikka taitoja tulee kokoajan lisää tuntuu, että halua osata olisi silti paljon enemmän kuin sitä itse osaamista. Huvimestarin kaipuu on kova ja uutta tekemistä pitäisi olla jatkuvasti. Leikit kiinnostavat kokoajan enemmän ja tämän hetken suosikit ovat Körö körö kirkkoon, Tapu tapu kakkaraa ja Harakka huttua keittää. Halu päästä liikkeelle on valtava, mutta osaaminen tosiaan puuttuu, joten nyt leikkimatolla oleminen kiukuttaa helposti, kun yrityksestä huolimatta eteenpäin ei pääse.

Päiväunia Oona nukkuu yleensä kaksi tai kolme kertaa päivässä puolen tunnin pätkän. Tuntuu että mitä enemmän päiväunia saa nukutuksi niin sitä paremmin myös yöllä nukuttaa, Oona nukahtaa yleensä helposti yöunille ja nukkuu n. 10-12 tunnin unia, joko yhdellä syötöllä tai ilman syöttöä. Korviketta menee n. 7 kertaa vuorokaudessa n. 100 - 130ml kerrallaan. Vettä maistelee toisinaan, muttei voi sanoa että kyse olisi vielä varsinaisesta juomisesta. Kiinteitä syö 5 kertaa päivässä hyvin vaihtelevalla menestyksellä. Puuro, hedelmät, vihannekset ja juurekset uppoavat hyvin. Kala maistuu kohtalaisesti, mutta liha paljon huonommin. Lihoista olen kokeillut kanaa ja kalkkunaa, joita toisinaan saattaa mennä hieman alas, sekä nautaa, possua ja poroa, jotka eivät uppoa ollenkaan. Voikohan kyse olla siitä että liha jää aina karkeammaksi kuin vaikka kasvikset? Miten ihmeessä lihan saa tarpeeksi hienoksi soseeksi, että se uppoaisi paremmin?

Oona kasvaa hurjaa vauhtia ja painoa on jo 7,3kg ja pituutta 64cm eli aika topakka tyttö. Pituuteen olen erityisen tyytyväinen, koska syntymäpituus oli vain 40cm. Ensimmäinen hammas on nyt puhkeamassa. Mitään ei vielä näy, mutta terävä reuna tuntuu jo. Ikeniä näyttää kovasti kutittavan ja kaikki vähänkään kovempi ja nahkeampi kelpaa natustettavaksi. Kuolaa valuu päivä päivältä enemmän, kohta varmaan hukutaan siihen.

Kaikenkaikkiaan alkaa tuntua että saadaan nyt kunnolla tutustua siihen millainen tämä meille tullut tyyppi onkaan ja täytyy sanoa, että ihan mahtava tyyppi se tuntuu olevan.

2 kommenttia:

  1. Tuossa iässä kehitys on huimaa. Tuntuu, että uusia asioita opitaan jatkuvasti ja sitä riemua kun oivalletaan jotain on ihana katsoa ❤️ Mukavaa iltaa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on niin totta! Saa itsekin osan siitä riemusta. :) Ihanaa iltaa sinullekin... tai nyt jo yötä.

      Poista