maanantai 13. elokuuta 2018

Eka kerta potalla


Potan ostaminen on ollut jo pitkään suunitelmana, mutta ikinä kaupassa sitä vaan ei ole muistanut. Olin ajatellut että meille tulee harmaa Baby Björnin potta. Kävimme Ikeassa ja siellä myytiin pottia. Väri on ruma, mutta muuten potta vaikutti ihan asiansa ajavalta joten päätimme ottaa sen niin saadaan asia kuntoon.

Eilen Oona jo koeistui potan, mutta mitään ei vielä tullut. Tänään kuitenkin saatiin jo useammat pisut ja yhdet kakat aikaiseksi eli pottailu lähti mukavasti alkuun. Tietenkään kyse ei ole siitä että Oona olisi vielä oppimassa oikeasti kuivaksi, vaan onnistuin vain viemään hänet potalle oikealla hetkellä. Ainakin toistaiseksi potta vaikuttaa olevan Oonan mielestä tosi kiva juttu, koska kehuja saaliista taitaa olla kiva kuunnella.

Kyselin hieman omilta vanhemmiltamme miten kuivaksi oppiminen on meillä tai sisaruksilla sujunut. Vaihtelu tuntuu olleen aika isoa. Kun yhdellä lapsella vaippoja ei ole käytetty ollenkaan muuten kuin kylässä ja yksi on oppinut kuivaksi vuodessa niin yksi on sitten kieltäytynyt potasta kokonaan ja suostunut istumaan myöhemminkin vain pytyllä ja oppinut kuivaksi vasta lähemmäs kolmivuotiaana.

Tätä sekalaista otantaa pohdittuanu päätinkin edetä sen mukaan mikä tuntuu oikealta tämän vauvan kanssa. Totutellaan pottaan ja katsotaan miten menee. Olen varautunut siihen että viimeistään sitten kun vauva lähtee kävelemään pottailusta tulee paljon haastavampaa. Toivotaan parasta, mutta hyväksytään epäonnistumiset mukisematta ja torumatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti