perjantai 10. elokuuta 2018

Helle ja unettomat yöt

Me tulimme takaisin mökiltä. Helle palasi myös ja toi mukanaan unettomat yöt. Oona joka normaalisti nukkuu vähintään 9 tuntia putkeen heräilee nyt jatkuvasti ja ährää unissaankin niin etten osaa itse nukkua. Jouduin kääntämään vauvaa useampaan kertaan yössä oikeinpäin. Milloin hän oli mahallaan jumissa jalka pinnojen välissä niin ettei enää päässyt selälleen. Milloin pää jalkopäädyssä kolisemassa. Tämä alkaa muistuttamaan ihan ensimmäisiä kuukausia syntymän jälkeen, kun Oona piti keskosääntä nukkuessaan niin että nukkuminen samassa huoneessa oli mahdotonta. Joskin silloin tyyppi makasi kyllä millilleen siinä mihin hänet sattui laskemaan.

Aloin vakaasti harkitsemaan unipussin esiin kaivamista jos se rauhoittaisi menoa. Toisaalta Oona nukkuu nyt vaippasiltaan kuumuuden vuoksi ja lisää lämpöä neiti tuskin ainakaan tarvitsee. En ole siis käyttänyt unipussia vielä kertaakaan vaan vaihdellut lämpötilan mukaan haalarin, lyhythihaisen haalarin, bodyn ja vaippapepun välillä.


Tällä säällä ei auta edes mainio whisbear, joka yleensä auttaa öiseen rauhattomuuteen. Nyt on aivan sama onko nalle suhisemassa vai ei. Enkä ihmettele, koska tukalaa oloaanhan vauva heräilee. Toisaalta huonojen yöunien seurauksena saan nauttia hämmentävän pitkistä vapaahetkistä päivän aikana kun Oona nukkuu tavallista pidempiä päiväunia. Välillä pitää ihan kurkata onko vauva edes hengissä, kun päiväunet saattavatkin kestää tunnin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti